IZRADA PREDNJIH PLOČA

Treba Vam posebno dizajnirana prednja ploča? Radite na novom proizvodu?

Mi smo ovdje da Vam pomognemo.

Izrađujemo visokokvalitetne prednje ploče prilagođene Vašim potrebama i bez minimalne kolićine.

IZRADA PREDNJIH PLOČA

Mnogi elektronski uređaji – od audio pojačala, mikroprocesorski upravljanih uređaja, brodskih panela, upotrebljavaju prednje ploče za interakciju sa korisnikom. Tvrtka Scriptum je do sada izradila veliki broj raznovrsnih prednjih ploča za elektronske uređaje i projekte od raznih materijala kako za pojedince i male tvrtke, tako i za velike firme kao što su brodogradilišta Uljanik i 3. Maj.

Prednje ploče uglavnom imaju rupe za prekidače, potenciometre, konektore, kablove, displeje itd. Također je moguće raditi upuštenja za razne instrumente  kao i skošenje bridova. Osim nosečih prednjih ploča, možemo raditi i maske za prednje ploče.

Izrada prednjih ploča za brodove

Izrada prednjih ploča za instrumente, prekidaće, osigurače i sl. Radimo kako za male tako i za velike brodove (brodogradilišta).

Izrada prednjih ploča za elektronske uređaje

Izrađujemo prednje ploče za razne elektronske uređaje - pojačala, ispravljači, upravljanje ...

Izrada prednjih ploča za električne uređaje

Izrada prednjih ploča za električne uređaje i postrojenja.

DIZAJN

Dizajnirajte sami svoju prednju ploču u nekom od vektorskih programa kao što su AutoCad, Corel, Ilustrator i sl., pretvorite tekst u krivulje, pohranite u PDF formatu te nam pošaljite na naš e-mail.

Ukoliko niste iskusni u ovim programima, napravite skicu na papiru sa potrebnim dimenzijama, skenirajte i pošaljite nam. Mi ćemo za Vas napraviti pripremu te Vam poslati na odobrenje.

U dizajn možete uključiti sve vrste fontova, linije, sheme, crteže, LOGO i sl. Maksimalna veličina prednjih/zadnjih ploča može biti 600 x 300 mm. U nekim slučajevima, što ovisi o dizajnu gravure, veličina može ići i do 900 x 600 mm. Ukoliko nije potrebna nikakva gravura, odnosno gdje označavanje može ići sa zasebnim natpisnim  pločicama, maksimalna dimenzija panela može biti 2500 x 1300 mm.

MATERIJALI I BOJE

Anodizirani aluminij

Anodizirani aluminij je aluminij koji ima tanki površinski sloj puno tvrđi od samog aluminija te je time manje osjetljiv na grebanje. Imamo ga u crnoj i prirodnoj boji. Nakon CNC obrade radimo lasersko graviranje. Nakon graviranja CO2 laserom, gravura je bijele boje te se idealno istiće na crnom aluminiju. Aluminij imamo u debljinama od 0,5mm, 1mm, 1,5mm 2mm i 3mm. 

Sirovi aluminij

Izrada prednjih ploča od sirovog aluminija zahtijeva nakon CNC obrade anodiziranje, farbanje ili plastifikaciju. Tek se nakon toga radi gravura laserom. Ovaj aluminij imamo u svim debljinama.

Plexiglas

Izrada prednjih ploča je moguća i od pleksiglasa . Plexiglas je odličan materijal za prednje ploče jer dolazi u raznim bojama i debljinama. Može se koristiti i prozirni plexiglas farban sa zadnje strane tako da prednja strana izgleda kao staklo. Farbanjem sa zadnje strane mogu se dobiti višebojni natpisi. Kod ovih vrsta prednjih ploča, moguće je napraviti da gravura bude osvijetljena.

Graverska plastika

Graverska plastika je dvobojni materijal kod kojeg se skidanjem boje gornjeg sloja dobije gravura u donjoj boji. Zbog svoje debljine od 0,1mm, 0,8mm i 1,5 mm, ovaj materijal se uglavnom koristi kao maska za neke od gornjih panela. Interesantno je to što osim standardnih boja dolazi u zlatnoj i srebrnoj boji i to običnoj ili brušenoj. Također postoje imitacije drva. Cijelu paletu boja možete pogledati na stranici proizvođača Rowmark.

Galerija prednjih ploča

Prednje ploče od anodiziranog aluminija

Ploče od crno eloksiranog aluminija obrađene CNC strojem.

Gravura je izvršena CO2 laserom

Prednje ploče od sirovog aluminija

Ploče su napravljene od sirovog aluminija i zatim farbane u sivu boju.

Nakon toga rađena je gravura laserom.

Prednje ploče od graverske plastike

Graverska plastika u debljini od 0,1 mm, 0,8 mm i 1,5 mm kao maska. Zbog čvrstoče, noseča površina je napravljena od pleksiglasa. Gravura je rađena laserom.

OBRADA

U zavisnosti od upotrebljenog materijala, rezanje ploča se obavlja laserom ili CNC strojem.

Isto tako u zavisnosti od željenog efekta, graviranje se također može raditi laserom ili CNC strojem.

Ukoliko se radi gravura CNC strojem, onda se uglavnom ta gravura popunjava nekom bojom kako bi dobili kontrast.

Izrada prednjih ploča